zaterdag 24 januari 2009

familie Braakman punt nl

Ik heb een nieuwe hobby, het uitzoeken van mijn stamboom, oftewel ik ben amateur genealoog ;-)

Als echte computernerd doe ik dat natuurlijk allemaal op de computer en met redelijk succes. Veel historische informatie blijkt tegenwoordig door de verschillende archief instanties te zijn gedigitaliseerd en op internet te zijn gepubliceerd. Ik heb al menige uurtje doorgebracht in deze digitale archieven en heb mijn roots inmiddels tot ongeveer 1700 weten terug te traceren tot een zekere Teunis Rutgers van 't Rot, die woonde aan de voet van de Lemelerberg.

Helaas staat nog niet de inhoud van alle archieven online en ik hoop daarom binnenkort een bezoekje te brengen aan het historisch centrum overijssel om hier menig microfiche te bekijken.

Uiteraard zet ik al mijn bevindingen ook weer online, daarvoor gebruik ik mijn website waarop de PHP/MySQL applicatie phpGedview is geïnstalleerd. Het resultaat tot nu vind je op http://www.familiebraakman.nl

Enneh.. mocht je toevoegingen of goede tips hebben dan houd ik me vanzelfsprekend aanbevolen!

Geen opmerkingen: