Wat is de zoom van de Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS lens?

Volgens de specificaties komt de zoom van de Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS lens overeen met  ongeveer 10 x digitale zoom.

De Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS lens heb ik aangeschaft als basislens voor bij mijn Canon EOS 1100D body. Zoals je aan de naam kan zien is het een superzoom met een bereik van 18 tot 135mm.

Deze lens heb ik aangeschaft in een webshop, uiteraard na mij goed geïnformeerd te hebben uiteraard via internet. Vooral de reviews hier en hier waren erg informatief en uiteraard heeft ook het grote Tweakers.net topic over zoomlenzen me uitstekend geholpen met antwoorden op mijn vragen. En na de lens nu een paar weken in bezit te hebben, ben ik nog steeds zeer tevreden.

Terugkomend op de vraag wat de zoom factor van de Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS lens is, volgens mij kan ik dat antwoord het beste illustreren aan de hand van een paar foto’s. Als je op de foto’s klikt krijg je de originele JPEG te zien.

De eerste foto is genomen in de telestand, op 135mm:

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

De tweede foto is genomen op 18mm in het groothoek bereik van deze superzoom lens:

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

Als ik er een grid overheen leg, kan je met het tellen van de blokjes bepalen wat de zoom ongeveer is.

Grid eend

Volgens mij is een factor 10 erg aan de optimistische kant. Als ik grofweg 135 deel door 8 kom ik lager uit dan 10 en ook met de blokjesmethode lijkt de zoomfactor ergens tussen de 8 en 9 te liggen.

Ohja, er waren nog meer dieren op de kinderboerderij. Al deze foto’s zijn genomen  met de Canon EOS 1100D en de EF-S 18-135mm lens. De foto’s zijn direct vanuit de camera op mijn blog geplaatst. Er is dus geen fotobewerkingssoftware aan te pas gekomen (Nee, ook niet om te croppen oid). Ik hoop dat het een aardige indruk geeft van deze Canon lens/body combinatie.

Geit op kinderboerderij StadshagenKoe op kinderboerderij StadshagenKonijn op kinderboerderij Stadshagen

Reacties

Populaire posts van deze blog

familie Braakman punt nl

Google Search Globe en WebGL

WIMP installatie op Windows Server 2012 (tutorial)