Thomson Speedtouch ST780WL Firmware update naar 7.4.4.7

Vandaag was een regenachtige dag, dus genoeg tijd om ‘s te kijken of er voor m’n geliefde Thomson Speedtouch ST780WL nog een nieuwere firemware beschikbaar is. De huidige firmware is versie 6.

Na wat gezoek op Google kwam ik uit uit op het Britse modemhelp forum. In de filearea vond ik een versie 7.4.4 welke geschikt lijkt voor mijn router. Een hogere versie dan 7.4.4 heb ik niet kunnen vinden.

Bij deze de link naar de download area: http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/SpeedTouch-780WL/v5/Firmware/r7-4-4-SIP/Generic/

De file ST780_R7447HD_ELION_OFFICIAL.BIN is de nieuwe firmware die je zoekt.

Voordat je gaat upgraden, twee tips:

1. De firmware upgrade zal de router resetten naar zijn standaardinstellingen. Het kan geen kwaad om deze dus te backuppen dan wel hier een notitie van te maken. Ook de instellingen die ik in deze post beschrijf om de ADSL router te kunnen gebruiken voor het Ziggo kabelnetwerk zijn verloren en dien je na de upgrade weer opnieuw uit te voeren (Nee, ook een backup/restore van je instellingen werkt daarvoor niet)

2. Na de firmware upgrade zijn ook je inloggegevens weg! Dus ook het password voor de administrator. Deze wordt gereset naar de zgn. “Modem Access Code”. Geen nood, deze code staat onderop je modem, op het stickertje! Deze 10 cijferige code is dus straks je nieuwe password.

Na de upgrade reset het modem en voila! Je draait met versie 7.4.4.7. Veel nieuwe opties heb ik niet kunnen vinden, wel zag ik dat er nu een IPTV informatie schermpje inzit wat ik eerst niet had.

Tomson ST780 7.4.4.7 firmware

Disclaimer: Het volgen van de instructies op deze blog geschiedt op vrijwillige basis en ook eventuele vervelende gevolgen zijn geheel voor eigen risico.

Reacties

Here you can find a link to the version 7447:
http://estiptv.blogspot.be/2010/01/downloads.html

If you want to stay with the latest version 6:
http://www.speedtouchforum.de/viewtopic.php?t=1089

Populaire posts van deze blog

Tomtec Ultimate10 Tablet–Android 4.0 ICS

Tomtec Ultimate 10 Tablet–Android 2.3 tablet voor een habbekrats (deel 1)

Tomtec Ultimate10 Tablet - Deel 2 ,specs en Tips