Tomtec Ultimate 10 Tablet–Android 2.3 tablet voor een habbekrats (deel 1)

Vorige week was bij Bart Smit een Android 2.3 tablet in de aanbieding. De specs uit de Bart Smit folder klinken veelbelovend. Immers voor de prijs van 199 euro ben ik de trotse bezitter geworden van een Tomtec Ultimate10 tablet met:

  • Android 2.3 (inclusief Google apps & market);
  • 9.7” meedraaiend beeldscherm (Capacitief & multitouch!);
  • Cortex A8 chipset op 1.2 Ghz;
  • 1 GB DDR3 werkgeheugen;
  • 4 GB opslaggeheugen;
  • “Sterke” accu.

Ook het lijstje verbindingen met de buitenwereld zijn indrukwekkend:

  • Voor en achter een camera!;
  • Micro SDHC slot (tot 32 GB);
  • HDMI output;
  • WiFi;
  • USB client (voor copieren vanaf een PC);
  • USB host port (voor bijvoorbeeld een toetsenbord of een USB geheugenstick);
  • Luidspreker;
  • Koptelefoonuitgang;
  • Microfoon.

In de folder stond niets over bluetooth, maar (het zit er wel op!) hierover meer in een volgend artikel.

De Tomtec Ultimate10 tablet zoals hij uit de doos komt:

Tomtec Ultimate10 voorkant

Tomtec Ultimate10 achterkant

Aan de bovenkant vinden we de knopjes voor “Esc” , “Home” ,  “Menu” , en de volume knoppen:

Tomtec Ultimate10 bediening

En aan de zijkant de microfoon, power, Host USB, gewone USB, koptelefoon, HDMI, TF (SDCard) en als laatste de aansluiting voor de voeding.

Tomtec Ultimate10 aansluitingen

Dit staat ook keurig aangegeven op de achterkant van de tablet. Ook zien we hier een reset knopje (om met een paperclip te bedienen):

Tomtec Ultimate10 achterkant

Ook in de doos inbegrepen een voeding (9 Volt, 2.5 Ampere). Ook in de doos een koptelefoon en een USB kabeltje (beiden niet op de foto):

Tomtec Ultimate10 adapter

De Tomtec is alleen maar op te laden met deze voeding. Opladen gaat helaas niet via de USB aansluiting met een PC, zoals bijvoorbeeld met een smartphone wel gaat.

Na een paar uurtjes aan de lader kan de pret beginnen. Mjin ervaringen en tips voor de Tomtec Ultimate10 lees je in het volgende artikel.

Reacties

Mies zei…
Marcel,

Leuk apparaat, ik heb hem ook gekocht. Nu kan ik nergens het mac adres van dit k*tding vinden en kan de tablet dus niet in mijn router add-en. Dus kan ik er niets mee. Jij een oplossing voor mij? Waar vind ik het mac adres van deze tablet?

dank je

Michel
Eddie zei…
Marcel,

Ik heb ook zo'n mooi ding gekocht en gepdate naar Android 4.
Vreemd genoeg merk ik nu dat veel app's in de market de melding geven dat de app niet geschikt is voor dit apparaat. (Niet compatibel).
Bijv. Marktplaats en buienradar zijn niet te installeren.
Heb jij daar een verklaring voor?

Gr.
Eddie
vuurdoop zei…
Mies, als je inlogt op je router (vaak met ip 192.168.1.1) dan kun je bij dhcp client list of iets wat er op lijkt vaak de mac gegevens vinden en copy maken. Zoek maar eens op router client list in google afbeeldingen.
Corry zei…
Marcel,
Ik zou graag muziek op mijn apparaat plaatsen. Hoe doe ik dat?
Ik ben een leek in deze materie (74 jr)
Met dank
Yrroc
Marcel XL zei…
@Corry , ik gebruik zelf het programma Spotify en ben daar erg tevreden over.
Je kunt dit programma vinden in de Market.
Nate zei…
Hey Marcel, ik overweeg mij ook deze tablet aan te schaffen, aangezien ik 6 maanden ga rondtrekken door Zuid-Amerika en ik toch iets wil hebben om zaken op te zoeken op internet en te communiceren met het thuisfront, maar wat ook niet te duur is omdat de kans dat er iets gebeurd aan of met de tablet wel wat groter is op reis. Het belangrijkste voor mij is hoe goed/vlot hij verbinding maakt via wifi, hoe makkelijk het typen via virtueel toetsenbord verloopt voor blog enz op te maken en de batterijduur, kan je me daar nog wat extra info over geven?
Marcel XL zei…
@Nate - Gezien waar je de tablet voor wilt gebruiken, kan ik hem je wel aanraden. Ik zou dan geen ICS erop hacken, maar hem gewoon origineel laten zoals aangeschaft in de winkel (Android 2.3).
Wifi verbinden en typen op toetsenbord gaat net zoals iedere andere iPad achtige. Daarnaast vind ik het scherm van deze pad voor een budget tablet erg goed. Bij af en toe gebruik (bijvoorbeeld ff wat typen voor je blog) gaat de accu van de tablet makkelijk een week mee, al is dat wel weer erg afhankelijk van de (instelbare) helderheid van het scherm.
Nate zei…
Hey Marcel, je hebt mij nu wel zo goed als overtuigd en denk dat ik hem morgen ga halen bij Bart Smit. Zal dan voorlopig hem laten draaien op 2.3, maar wel goed dat ik weet dat hij op ICS kan draaien, is dan voor als ik terug van reis ben mss. Had ook al ergens gelezen dat er een officiële upgrade naar ICS nog zou komen, dus kan daar dan ook nog op wachten, want versta dat er nu soms nog probleempjes opduiken met deze hack?
Wat is eigenlijke het grote verschil met de ICS? Maakt hij dan optimaler gebruik van zijn geheugen en werkt hij dan sneller of zo? Zijn er veel apps die wel op ICS werken en niet op 2.3 of blijven alle apps (ook die nog in ontwikkeling zijn enz) ook bruikbaar op 2.3?
Greetz

Rutger
Koos zei…
Ik heb deze tablet in december gekocht en helaas is mijn ervaring toch minder positief. na een week of drie werd ie steeds trager, ik kreeg foutmeldingen en het scherm reageerde vreemd.Vorige week wilde ik een foto maken en toen reageerde het scherm helemaal niet meer. uiteindelijk hem uitgezet, waarna hij helemaal niet meer aan te krijgen was. Ik heb gisteren een nieuwe gekregen via bart Smit( termijn van 30 dagen was nog niet verstreken). helaas zit bij dit exemplaar het scherm in de hoek los. er steekt zelfs een stukje materiaal uit. ik ga hem nu dus terugsturen en mijn geld terugvragen. Heb er geen vertrouwen meer in.
koos
Freakin296 zei…
Hoi hoi,

Helaas ben ik ook ietwat minder enthousiast over de Tom Tec. Op 23 december jl. heb ik er eentje gekocht voor de feestdagen als cadeau, maar vandaag de dag heb ik er geen meer. Ik ben 3 keer terug geweest naar Bart Smit voor een nieuwe en telkens liet het beeldscherm/glasplaatje los in 1 van de hoeken. Ik vermoed door warmte van de handen en/of zweet van de handen. Het vreemde is dat het apparaat zelf voor 199 Euro echt wel een aanrader zou kunnen zijn. Alles werkt naar behoren en het ziet er op zich ook allemaal netjes afgewerkt uit....MAAR dan wil je natuurlijk niet je beeldscherm in je ene hand hebben en de rest van de tablet in de andere hand....dan is het toch weer een hoop geld. Hopelijk kan Tom Tec dit probleem snel verhelpen want dan zijn ze een interessante concurrent voor de duurdere merken.
piet zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
copernicus54 zei…
Aan Marcel
Heb op 20 januari zo'n tablet gekocht. Volgende dag ondervond ik dat het scherm dode pixels had. De koper beweerde dat dit slapende pixels waren, maar hij kreeg ze ook niet wakker (ha ha) Werd terug genomen maar hadden er geen onmiddellijk in voorraad. Er werd me gezegd dat een vernieuwde versie komt welk orgineel, voorzien zou zijn met android 4. Heb vandaag bericht gekregen dat het in de zal zijn winkel vanaf 20 maart, heb jij hier ook al wat van vernomen? prijs blijft 199,99 euro
ingridx zei…
Hallo,
Ik ben zelf opzoek naar een tablet en las jou blogs! ziet er goed uit. Maar kunnen aps zoals wordfeud en draw something ook op deze tab?
En vervalt je gerantie niet bij updaten naar android 4?
Groet,
Ingrid
ingridx zei…
Hallo,
Ik ben zelf opzoek naar een tablet en las jou blogs! ziet er goed uit. Maar kunnen aps zoals wordfeud en draw something ook op deze tab?
En vervalt je gerantie niet bij updaten naar android 4?
Groet,
Ingrid
Marcel XL zei…
@ingridx - Wordfeud en Draw something werken prima op deze tablet. Echter als je besluit te upgraden van Android 2 naar 4 , dan kan je op dit moment Draw Something niet gebruiken. Dat is geen probleem van de tablet, maar Draw Something is (nog) niet compatible met ICS.
En wat je vraag over garantie betreft, ja ik denk dat die dan idd niet meer geldt.
loevie zei…
Mooi apperaat en zoek een bleuthoot
en bezit Android 2.3
kan deze niet vinden ,weet jij een te vinden Marcel veel dank
gr Jannie
Blue-Eyes zei…
hallo,

ben vandaag na mijn xiron drama met geld terug naar de bart smit gegaan en daar de tomtec 4.0 gekocht. echter zoek ik ook naar de bleutooth functie? maar kan niet vinden, deze moet er wel op kunnen zitten toch? wie kan helpen?
ben verder goed te spreken,

had xiron ultimate 9.7 inch maar beeldscherm had na een avondje intensief gebruik een brandvlek achtig iets en hij werd loei heet.

dus terug gebracht (na 14 daag adapter ook al stuk.. moet nog wachten op n vervanging... leasde dus steeds die van mijn dochter die er ook een heeft)

maar nu de tomtec wat een luxe dat 4.0 er al op zit...maar.. nu nog bluetooth...

alvast bedankt
jan zei…
ik heb een tomtec 10 ultimate , maar steeds wanneer ik wil inloggen ophet netwerk geeft hij authentifcatie probleem , kan iemand mij heir mee helpen , groeten Jan
jan zei…
ik heb een tomtec 10 ultimate , maar steeds wanneer ik wil inloggen ophet netwerk geeft hij authentifcatie probleem , kan iemand mij heir mee helpen , groeten Jan
Marcel XL zei…
Jan - als je zeker weet dat het password goed is, probeer eens het vinkje "wachtwoord weergeven" oid aan te zetten. ik heb tablets gezien waar dan ineens iets heel anders stond dan wat je net ingetikt dacht te hebben
Unknown zei…
Hallo

ik heb zo een tomtec gehad maar zonder oplader, is er een andere manier om hem op teladen?
Marcel XL zei…
Helaas, deze tablet is alleen op te laden met een lader en niet via de USB poort.
Unknown zei…

Haal deze lichtgewicht sport hd 1080p beoordeling van actiecamera's door de prijs te laten zien, waar u deze met meer prijs uit andere plaatsen moet kopen.

Populaire posts van deze blog

familie Braakman punt nl

Google Search Globe en WebGL

WIMP installatie op Windows Server 2012 (tutorial)